Wednesday, 28 May 2014

Info Tentang Kolestrol & Lechitin


Oh. Nak sambung sikit pasal kolestrol yang in my previous entry tu.

Semua dah pernah buat medical check up tak? Macam mana ok ke hasilnya? Kalau ok, maka syukur sangat2. Tapi, kena beringat. Jangat hari-hari nak ‘balun’ high cholesterol food aje. 



Sumber : The Star

Pernah dengar kan Omega 3 boleh merendahkan kolestrol? Tapi tak dinafikan harganya memang mahal sikit. Yelah, minyak ikan. Mana mungkin murah ye dok? Saya ada cadangan untuk mereka yg tgh 'bajet',


Makanan yang membantu merendahkan paras kolestrol


Bagi customer saya yang mahukan tahap kolestrol turun, tapi tak suka makan oat (saya pun tak suka sbb lembik2 gitu..hehe). Saya cadangkan Lechitin Shaklee.

Sebenarnya, ini terhasil daripada soya (secara amnya). Means sesuai la untuk vege. Selalu kita jumpa ini sebagai pengemulsi makanan.

FUNGSI LECHITIN
  • Pengemulsi semulajadi
  • Ia melekat pada lemak, jadi lemak tidak akan melekat pada saluran darah. 
  • Menghalang batu karang sebab 90% penyakit ini adalah berpunca daripada kolestrol 
  • Menguatkan system imun sebab ia menghalang platelet dari mengaktifkan tisu gegelung dalam darah
  • Membantu penyerapan vitamin larut lemak ; ADEK

SIAPA BOLEH AMBIL
  • Mereka yang nak kurus
  • Pesakit darah tinggi, dan tinggi kolestrol
  • Pesakit yang kerap allergy
  • Pesakit insomnia


Cara kolestrol terbentuk



TAPI, TAPI, TAPI…Ini vitamin tau. Bukan ubat. Vitamin berfungsi sebagai mencengah dan mempercepatkan proses mengembalikan kesihatan badan.

Ramai yang dah cuba, dan mereka puas hati. Kalau google, seribu satu testimony dan cerita gembira mereka.

JANGAN tunggu dah terhantuk baru nak mengadah ye. Sesungguhnya mencegah lebih baik dari merawat.

InsyaAllah. Dapat bantu anda.

Bina kawan baru. Tambah ilmu. Lebih sihat.
019-6659596

0 comments: