Thursday, 29 May 2014

Macam Mana Nak Guna VCO Tanamera?



Assalamualaikum. Semua sihat ke? Saya doakan rakan-rakan semua berada dalam keadaan yang baik. 


Ini lah dia asal usul VCO




Sejak kebelakangan ni, bertalu-talu whatsapp yang diterima tentang VCO Tanamera ni. Yelah, barang hot kan. Ramai tak faham penggunaan VCO ni. Di sini saya nak terangkan satu-satu mengikut apa yang saya belajar, dan pengalaman orang lain. 


VCO Tanamera


Ok, VCO ni sebenarnya Minyak Kelapa dara. Dihasilakan daripada pohon seribu guna, makan banyaklah kegunaannya. Buat info semua, VCO Tanamera ni boleh diminum dan disapu ye.

Ramai yang bagi testimony kata VCO Tanamera sedap dan kurang berbau ‘kelapa’. Mungkin juga. Sebab tulah VCO Tanamera PALING HOT dan terlajak laris. Hehe.


CARA-CARA PENGGUNAAN VCO TANAMERA :



Untuk kegunaan am (kesihatan):

  • Ambil satu sudu besar setiap hari selepas makan. Sebaiknya after breakfast atau dinner. Nak ambil dua kali sehari pun boleh. Suka hati anda. 


Tambahan untuk ibu mengandung:

  • Sejak awal kehamilan lagi, minum VCO satu sudu besar after breakfast. 
  • Sapukan VCO di perut untuk elakkan strech mark ye mommies. Mula awal, cegah lebih baik drpd mengubati. 
  • Bila masuk minggu-minggu terakhir mengandung, ambillah dua sudu besar sehari. Terpulang nak ambil lepas breakfast sekaligus atau bahagikan dua. 
  • Bila masuk minggu 36, gunakan VCO Tanamera untuk membuat urutan ‘perinium’. Ni kena google sendiri ye sebab sulit untuk diterangkan.
  • Bila tengah sakit2 nak bersalin, minumlah sebanyak yang anda boleh. Kalau sempat dan teringat, minta suami/nurse sapukan VCO di perineum masa di wad bersalin tu. 

Tambahan untuk ibu berpantang:

  • Ambil satu sudu/dua sudu seperti sewaktu berpantang. Yela kalau tak nanti sembelit tau. Jadi buasir lagi la teruk. So kena cegah!
  • Digalakkan untuk sapu di perut untuk merawat stretch mark. 
  • Teruskan pengambilan VCO Tanamera untuk kebaikan menyusu.
  • Boleh disapukan di nipple untuk ubati nipple crack 


Nota kecantikan:

  • Sapukan VCO di kulit wajah sebelum tidur. Urut sehingga meresap. Bangun pagi esok, mesti anda akan gembira kerana kulit gebu. 
  • Boleh buat 'Hot Oil' treatment rambut guna vco tau. Senang je, sapukan VCO dekat rambut, bungkus dengan tuala panas selama 15 minit. Dan basuh rambut dengan shampoo. Tadaaa!!! Lagi murah daripada pergi salon mahal2. 

ERRKKK!! JAP! Ada orang tak tahan nak minum VCO macam tu jek. Saya cadangkan macam ni; masa korang minum vco tu, telan terus dengan air sekaligus tau. TAPI...TAPI,, jangan la pergi campur vco dalam gelas yang ada air..nanti cane tu nak habiskan segelas air? hik3.. konsepnya macam telan ubat lah. kite telan ubat tu guna air cepat2 kan? 

Semua dah jelas? Kalau ada apa-apa pertanyaan jangan malu, jangan segan untuk tanya saya.

Harga : RM41 exc pos

Whatsapp/sms : 019-6659596
Email : babysmile2u@gmail.com



InsyaAllah. Kita berusaha. Selainnya serahkan kepada Allah.

USAHA –DOA-TAWAKKAL-




Klebang Coconut Shake
sumber : tripadvisor

***ish…tulis pasal kelapa ni..teringat minuman kegemaran saya.. COCONUT SHAKE!!

9 comments:

rahmah omar said...

Info menarik.. ten kiu atas perkongsian... dah lama beli tapi tp tak yakin nak minum.. hehe.. boleh cuba ni.. =)

nur ain abdullah said...

Kalau kunin bleh cegah x?

nur ain abdullah said...

Kalau kunin bleh cegah x?

nur ain abdullah said...

Kalau kunin bleh cegah x?

nur ain abdullah said...
This comment has been removed by the author.
nur ain abdullah said...

Kalau kunin bleh cegah x?

nur ain abdullah said...

Kalau kunin bleh cegah x?

nur asilah said...

Hi Nur Ain, kalau kuning saya tak pastilah :)

MAT NOR said...

Wife saya pun baru start minum minyak kelapa dara bila kandungan 30 minggu. Harap-harap mudahlah bersalin normal untuk 1st baby kami.